Koller György és Huszti György vizsgálja a híres Váli kéknyelűt,
amelynek palackja Váli Péter (jobbra hátul) szerint, még üresen is többet ér egy dobozos bornál.
Váli Péter gondolatai az "életigenlésről"
"Gyerekkoromtól a gasztronómia világában élek: már tízéves koromban egy olyan helyről álmodtam, ahol én alkothatom meg az ételeket, ezekhez én válogathatom össze a piacon a friss nyersanyagokat és mindezt a saját szőlőbirtokomon termelt boraimmal tálalhatom. Ez az álom 2000-ben végre valóra vált: ekkor indult a Váli Birtok története a Balaton-felvidék szívében, Badacsonyörsön, azóta pedig évről évre azon dolgozunk, hogy a vendégeink is ugyanannyira szeressenek itt lenni, mint mi."
A Zala Springs Borvacsorák következő állomásaként a Resort csapata szeretnén bemutatni a Balaton-felvidék egyik üde színfontját, a Váli pincészetet.
A Váli borokban minden benne van, amiért Badacsonyt szeretjük: a balatoni napsütés, a sajátos mikroklíma és a bazaltos talaj adta íz- és illatvilág, melyek egyedi jegyekként köszönnek vissza minden kortyban.
Szeretettel invitálunk meg Benneteket november 18-án szombaton 19:00 órára.
A Borvacsora menüje, illetve borsora:
Amuse Bouche
Váli Rozé 2022 – Vérnarancs zselé, tőzegáfonya
Hideg előétel
Váli Kéknyelű 2022 – Tokhal carpaccio, fehér trilógia (zeller, paszternák, répa)
Meleg előétel
Váli Olaszrizling 2021 – Fürj, birs kompót, gomba ragu
Hal fogás
Váli TabulaRaza 2021 – Fogas, marinált körte, tabularaza hab
Főétel
Váli Ördögszikla Kékfrankos 2021 – Bárányborda, cékla variáció, gyümölcs redukció
Pre desszert
Desszert
Váli syrah 2021 – Ehető föld
A borvacsora ára 29.990 Ft / fő + szervízdíj. Szállásajánlat 49.900 Ft / fő/ éj.
Jelentkezéssel kapcsolatban fordulj bizalommal a Zala Springs Golf Resort csapatához!
Fotó: caddie.hu